Tarihi Yarımada’da Ziyaret Etmeniz Gereken Yerler-1 - Towerssuites
Towerssuites

Tarihi Yarımada’da Ziyaret Etmeniz Gereken Yerler-1

Tatil için İstanbul’a geldiniz. Konaklama tercihi olarak da otel ya da pansiyonda kalmak yerine günlük kiralık daire kiraladınız. Sıra geldi İstanbul kazan siz kepçe, şehri keşfetmeye. İstanbul’u keşfetmeyi amaçlıyorsanız günlük kiralık evinizin, şehrin merkezinde ya da merkeze yakın bir lokasyonda olması size avantaj sağlayacaktır.

İstanbul’u keşfetmek için bir rota belirlemeye çalışıyorsanız, bizim size önerimiz “tarihi yarımada”yı önceliklendirmeniz olur. Çünkü hem tarihte yolculuk yapabilir hem yeşile ve maviye doyabilir hem de alışveriş yapabilirsiniz.

Tarihi Yarımada’da Ziyaret Etmeniz Gereken Yerler

AYASOFYA MÜZESİ-CAMİİ

İstanbul’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında gelen Ayasofya Müzesi, şimdilerde camiiye dönüştürülmüş durumda. Bizans döneminde inşa edilen ve patrik katedrali olarak kullanılan bu yapı, 1453 yılında İstanbul’un Fethi’nden sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından cami olarak kullanılmaya başlandı. Uzun yıllar camii olarak kullanıldıktan sonra müzeye dönüştürülerek ziyaretçilere kapılarını açtı. 2020 yılında alınan bir karar ile tekrar cami olarak ibadete açıldı. Mimarî açıdan bir şaheser olarak nitelendirilen Ayasofya, dünyanın en eski ve en kısa sürede inşa edilen katedrali olarak bilinmektedir. Ayasofya Müzesi’nin en çok dikkat çeken özelliği farklı kültürlerin bir arada yer almasıdır. İçerisinde vaaz kürsüleri, Hristiyan inancına özgü figürleri, Osmanlı tuğraları gibi pek çok sembol ve figürlerin yer aldığı Ayasofya, farklı inançlara ve kültürlere sahip ziyaretçilerin gözde ziyaret noktalarından biridir. Rivayetlere göre bu yapının altında İstanbul’un pek çok semtine ulaşan dehliz ve tüneller bulunmaktadır.

SULTANAHMET CAMİ

Mavi cami olarak da bilinen Sultanahmet Camii için Ayasofya ile karşı karşıya desek yanlış olmaz. Günlük kiralık dairenizden çıktıktan sonra çok zaman harcamadan çok fazla yer görebilme imkanı bulunan tarihi yarımada da Ayasofya’yı ziyaret ettikten sonra birkaç dakika içinde Sultanahmet Meydanı ve Sultanahmet Camii’ni ziyaret edebilirsiniz. 6 minaresi bulunan bu cami, içinde bulunan mavi İznik çinileri ile dikkat çekici bir üne sahip.  Osmanlı’nın önemli isimlerinden biri olan ve pek çok eseri ile ismi hafızalara kazınan Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Sedefkar Mehmet tarafından inşa edilmiştir. Yolunuz Sultanahmet Camii’ne düştüyse meşhur Sultanahmet köftecilerine uğramadan geçmeyin.

TOPKAPI SARAYI

Fatih Sultan Mehmet zamanında inşa edilen bu saray pek çok Osmanlı padişahlarına ev sahipliği yapmıştır. Çok fazla gösterişli olmayan fakat Sarayburnu konuşlanmış bu sarayın Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş bir bölüm bulunmakta. Topkapı Sarayı, Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile müzeye dönüştürülmüş ve kapılarını ziyaretçilerine açmıştır. Topkapı Saray Müzesine yolunuz düşerse Kaşıkçı Elması’nı görmenizi öneririz.

 GALATA KULESİ

İstanbul’un sembolü haline gelmiş yapılardan biri olan Galata Kulesi, 528 yılında fener kulesi olarak inşa edilmiştir. Zindan olarak da kullanıldığı rivayet edilen bu kule, pek çok savaş, deprem ve yangında hasar almış fakat yaşadığı zorluklara rağmen dimdik durmaktadır. Konik şapkası sonradan eklene bu kuleye birlikte çıkan çiftlerin, evlendikleri rivayet edilmektedir.  Kız kulesi ile aşkları dillere destan olan Galata Kulesi ile şair Ümit Yaşar Oğuzcan arasında yürek burkan bir anı ve konu olduğu pek çok şiir, öykü ve roman var.

İstanbul’u keşfetmek için şehre adım attıysanız;  günlük kiralık daire Beylikdüzü, günlük kiralık daire Bayrampaşa, günlük kiralık daire Güneşli, günlük kiralık daire Bağcılar,  günlük kiralık daire Kadıköy ve günlük kiralık daire Beşiktaş gibi lokasyonlarda günlük kiralık daire kiralamak istiyorsanız Towerssuites ile tanışın! Evinizin rahatlığını sunan Towerssuites rezidans dairelerinde konaklamak için  https://www.towerrsuites.com üzerinden bize ulaşabilir; 0539 880 15 15 nolu telefon hatlarımızdan rezervasyon işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir