Tarihi Yarımada’da Ziyaret Etmeniz Gereken Yerler-3 - Towerssuites
Towerssuites

Tarihi Yarımada’da Ziyaret Etmeniz Gereken Yerler-3

İstanbul’u keşfetmek ve kültürel bir tatil yapmak için İstanbul günlük ev seçeneklerini araştırıyorsanız;
Tarihi Yarımada’ya yakın bir lokasyon seçmenizi öneririz. Günlük kiralık daire kiralamak konusunda lokasyona karar verdiyseniz; keşif rotanıza ekleyebileceğiniz ve kesinlikle görmeniz gereken yerleri “Tarihi Yarımada’da Ziyaret Etmeniz Gereken Yerler-3” başlıklı bu yazımızda sizler için derledik.

Beyazıt Meydanı ve İstanbul Üniversitesi

Beyazıt meydanında yer alan ve pek çok yerli yabancı turistin kapısında fotoğraf çekildiği İstanbul Üniversitesi’ni keşif rotanıza eklemenizi öneririz. 1453 yılında İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedildiği aynı yıl içerisinde kurulan İstanbul Üniversitesi, ülkemizin de ilk ve en eski üniversitesi unvanına sahip. Beyazıt Meydan’da İstanbul Üniversitesi’nin kapısından fotoğraf çekildikten sonra sahaflar çarşısına kitapları keşfetmeye hazırlanabilirsiniz. Önceleri ikinci el kitapların yoğun olarak satıldığı sahaflar çarşı, şimdilerde daha çok akademik kitapların satıldığı bir yere dönüşmüş durumda.

Yerebatan Sarnıcı

Tarihi yarımada Sultanahmet Meydanı yakınlarında yer alan ve ziyaret etmeden geçmeyin dediğimiz yerlerden biri olan  Yerebatan Sarnıcı, Basilica Cistern olarak da bilinmektedir. İstanbul’un yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edildiği Yerebatan Sarnıcı, pek çok etkinliğe ve konsere ev sahipliği yapmaktadır. 6. yüzyılda Bizans İmparatoru I. Justinianus için inşa edildiği bilinen ve yeraltı su deposu olarak kullanılan sarnıç,140 m uzunluğunda ve 70 m genişliğindedir. 9.800 m2’lik bir alana konumlandırılmış ve 100.000 ton su depolama kapasitesine sahiptir. Yerebatan’a 52 basamaklı bir merdiven ile iniliyor. Sarnıcın içerisinde her biri 9 metre yüksekliğinde olan ve birbirinden 4,8m uzaklıkta bulunan 336 sütun mevcut. Sarnıçta en dikkat çeken şey ise Ters Medusa Kafası. Medusa başlarının sarnıca nasıl getirildiğine yönelik rivayetler mevcut, fakat kesin olarak nasıl getirildiğine ilişkin bir bilgi mevcut değil…

Aya İrini Kilisesi

Topkapı Sarayı Müzesi’nin içerisinde yer alan Aya İrini Kilisesi, hiçbir bozulma ya da zarara uğramadan asırladır muhafaza edilmiş bir tarihi eserdir. Günümüzde müze olarak ziyaret edilebilen Aya İrini,  sabah dokuzdan akşam beşe kadar ziyaretçilerini ağırlamaya hazır. İsmi Kutsal Barış anlamına gelen kilisenin yerinde önceleri Jüpiter Tapınağı bulunmaktadır. Konstantin tarafından inşa edilmiş ve  Penelope adında bir azize hakkında pek efsanede ismi anılmaktadır. Bizans’ın en büyük halk ayaklanmaları arasında yer alan Nike İsyanı sırasında yıkılmış ve sonrasında yeniden inşa edilmiştir.

İstanbul, günlük kiralık daire Beşiktaş, günlük kiralık daire Bağcılar, günlük kiralık daire Güneşli, günlük kiralık daire Beylikdüzü, günlük kiralık daire Galata, günlük kiralık daire Ataşehir gibi pek çok semtte günlü kiralık daire kiralama imkanı olan bir şehirdir. Şehrin pek çok semtinde, onlarca dairesiyle hizmet veren Towerssuites ile siz de hayallerinizi süsleyen dairelere, günlük kiralık rezidanslarda konaklama keyfine kavuşabilirsiniz! Towerssuites ile tatilin tadına varın. Bizimle tanışmak için https://www.towerrsuites.com‘yi ziyaret edebilirsiniz.

Towerssuites… Şehrin ortasında bir daireden çok daha fazlası…

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir